Competiții 

România, în top 10 la medalii la Europenele de Triatlon Multisport – Ibiza

Începusem aici (link) povestea succesului României de la prima ediție a Campionatelor Europene de Triatlon Multisport, dar la acel moment discutam despre doar trei medalii. Între timp, s-au mai strâns și, dacă ar fi existat un top 10 la medalii pe națiuni, România ar fi fost acolo.

Potrivit Federației Române de Triatlon (link), în perioada 20-28 octombrie, peste 2.500 de triatlonisti au participat, la Ibiza, la cele șase Campionate Europene: Duathlon, Cross Triathlon, Cross Duathlon, Aquathlon, Half Distance Triathlon și Aquabike.

Antoanela Manac a luat aur și bronz la Aquathlon U23, respectiv elite si tot ea a câștigat argintul la Europenele de Cross Triathlon, U23. Apoi, Daniel Attila a urcat pe podium, cu medalia de bronz la Cross Duathlon. Mai mult decât atât, și George Murar, care a concurat la Aquathlon Age Group, a obținut o medalie de bronz la categoria 30-34 ani.

Campionatele Europene de Triatlon Multisport ce s-au derulat anul acesta în Ibiza vor fi organizate în 2019, în premieră, în România, la Tîrgu Mureș.

Disciplinele care își vor desemna campionii europeni anul viitor, în țara noastră, sunt: Duatlon – sprint și standard, Aquathlon – înot și alergare, Cross Triatlon – înot, mountain-bike și alergare, Cross Duatlon – alergare și mountain-bike, Middle Distance Triathlon – jumătate din distanța Ironman și Aquabike – înot și ciclism.

Sursa foto

" data-link="https://twitter.com/intent/tweet?text=Rom%C3%A2nia%2C+%C3%AEn+top+10+la+medalii+la+Europenele+de+Triatlon+Multisport+-+Ibiza&url=http%3A%2F%2Flovesport.ro%2Fromania-in-top-10-la-medalii-la-europenele-de-triatlon-multisport-ibiza%2F&via=">">Tweet
0 Shares

Te-ar putea interesa și

Leave a Comment