Lifestyle 

Sporturile practicate de români: alergare, fitness și fotbal; 83% ar vrea să facă mai multă mișcare

Cele mai practicate sporturi sunt, la români,  alergarea – 58,6%, clasele (fitness, aerobic, pilates etc.) – 29,7%, fotbalul – 27,1% și mersul pe bicicletă – 26,7%, potrivit studiului „Atitudini și comportamente ale românilor legate de sport”, realizat de Quantix Marketing Consulting pentru Telekom Romania, pe un eșantion reprezentativ național urban de 1.040 persoane cu vârste între 18-55 ani. Colectarea datelor a avut loc în perioada 27.04.2018 – 08.05.2018

Același studiu arată că 83% dintre români și-ar dori să facă mai mult sport decât în prezent, însă timpul limitat și serviciul sunt principalele bariere. Peste jumătate dintre cei chestionați afirmă că practică sport, cu diferite grade de intensitate.

Sporturile care pot fi practicate în sală înregistrează frecvența cea mai crescută: 75% dintre români se antrenează cel puțin o dată pe săptămână. Dacă ar avea ocazia, peste 70% dintre respondenți ar participa la diverse activități în aer liber, alergat și mers pe bicicletă.

Mai multe informații despre rezultatele studiului puteți vedea în imaginile de mai jos:

În cadrul aceluiași studiu, respondenții și-au exprimat preferințele în privința orașelor în care și-ar dori să aibă loc evenimentele sportive din cadrul festivalului „Cea mai mare oră de sport”. Brașov se numără printre orașele cu cel mai ridicat indice de preferință (74,1%) în rândul respondenților. Ploiești (31,1%) și Iași (30%) sunt două dintre orașele în care românii și-ar dori să aibă mai multe oportunități de mișcare în aer liber în cadrul unor evenimente sportive pentru amatori.

În cadrul ediției de anul acesta a festivalului „Cea mai mare oră de sport”, Fundația Telekom România susține financiar o cauză socială și contribuie prin fondurile donate la costurile intervenției de transplant de care are nevoie Elena Bunea, în vârstă de 3 ani, singurul pacient din România în viață diagnosticat cu Sindromul Berdon. Elena are nevoie de 400,000 £ pentru operația de transplant de intestin pe care o poate face la Birmingham. Participanții la evenimentele sportive de la Ploiești, Iași și Brașov organizate în cadrul festivalului „Cea mai mare oră de sport” pot contribui, de asemenea, la susținerea acestei cauze sociale.

La 8 ani de la lansarea campaniei ,,Mișcarea face bine”, festivalul de sport și sănătate „Cea mai mare oră de sport” va fi organizat anul acesta în Ploiești (14 iulie), Brașov (28 iulie) și Iași (11 august), în parteneriat cu Smartatletic, GetFIT, BTL România, Crucea Roșie, Freewheel și Eboda. În fiecare oraș, „Cea mai mare oră de sport” va cuprinde un maraton de 12 ore de activități sportive în aer liber, testări medicale și cursuri de prim ajutor, la care vor participa gratuit mii de pasionați de sport și sănătate, zeci de mii de suporteri și peste 100 de instructori naționali și internaționali.

Te-ar putea interesa și

Leave a Comment