Stuff 

Ciclistul care a spart clișeele despre dopaj și a devenit direct dealer

Sătul de ștampila de sport influențat masiv de dopaj, care ar putea fi rezumat prin adaptarea versurilor ‘înc-o zi, înc-o poveste, înc-un dopaj în ciclism’, campionul olimpic Jack Bobridge a pus piciorul în prag, a luat atitudine și a devenit direct… dealer.

Statutul de campion olimpic l-a obligat să joace, de altfel, într-o altă ligă față de dopații de zi cu zi ai ciclismului, și a devenit direct furnizor de ecstasy – un campion trebuie să se respecte în tot ce face și să ridice mereu ștacheta, am spune.

Bobridge a fost găsit vinovat într-un proces cu nu mai puțin de patru capete de acuzare pentru trafic de droguri, iar flagrantul a fost organizat de nimeni altul decât un alt ciclist, care îi era client – Alex McGregor – și care era un nivel mai jos pe piramida traficului, doar un reseller al mărfii procurate de la Bobridge. Și care, evident, nu a avut stofă de campion, a fost prins primul în flagrant și a colaborat cum trebuie cu autoritățile.

Bobridge a ieșit pe cauțiune, dar are de făcut până la 18 luni de închisoare. Ca fapt divers, folosea cocaina înainte de curse, pe parcursul carierei, și după retragere a trecut pe ecstasy, ca să scape de… artrita.

Fabulos sport, ciclismul!

Sursa info și foto

Te-ar putea interesa și

Leave a Comment