Echipamente 

Două căști de ciclism care îți fac viața mai smart și mai sigură

Tehnologiile inteligente ajung și la ciclism, cu precădere la căști, iar avansul nu înseamnă doar proiectare optimizată și mai multă aerodinamică, ci și o puternică parte smart. Două căști nou lansate ne arată ce înseamnă să integrezi componenta smart și, respectiv, să proiectezi smart.

Coros Omni Smart Helmet

Cu o masă de 340 de grame, casca integrează o baterie reîncărcabilă prin USB cu o durată de viață de șase ore, LED cu senzor de lumină, căști audio, microfon izolat de vânt și conexiune cu smartphone-ul prin Bluetooth 4.1. În plus, prin sistemul audio vin și notificări privind timp, viteză și distanță, iar un senzor de coliziune transmite automat un SMS și coordonatele GPS contactului setat de către utilizator – prin intermediul smartphone-ului.

Dar să vedem și cum arată:

O mică telecomandă montată pe ghidon controlează muzica, apelurile și notificările. Căștile audio sunt montate pe chingi și comunică prin structura osoasă, iar microfonul este situat la nivelul frunții.

Sursa info și foto

Giro Aether MIPS Spherical

De această dată, tehnologia este folosită pentru a obține o greutate redusă, eficiență aerodinamică sporită și mai multă siguranță. Trei ani a durat proiectarea acestei căști, disponibilă din 1 august pentru 325 dolari. Confort sporit și ventilație, alături de tehnologia MIPS, care permite o cursă de 15 milimetri între cască și cap, în caz de impact, pentru a preveni efectele unei coliziuni directe, fără spațiul-tampon.

Plus, spațiu dedicat ochelarilor, lângă fantele frontale, pentru a preveni pierderea acestora.

Sursa info și foto

Te-ar putea interesa și

Leave a Comment