Business 

Legenda rămâne legendă: Michael Jordan câștigă și azi de 4 ori mai mult decât LeBron James, din echipamente

Legenda baschetului, om care cu greu va fi detronat vreodată de pe tronul celei mai influente persoane din sportul său, Michael Jordan câștigă și astăzi, pe an, din contractele cu producătorii de echipamente, de patru ori mai mult decât al doilea cel mai bine plătit sportiv la această categorie – LeBron James și, deloc surprinzător, cu 50% mai mult decât următorii cinci baschetbaliști, la un loc, potrivit unui material publicat de Forbes.

La aproape 20 de ani de la momentul retragerii din sportul profesionist, Michael Jordan câștiga, la finalul anului fiscal încheiat în mai 2019, 145 de milioane de dolari, dintre care doar contractul cu Nike, pentru brand-ul Jordan, îi aducea nu mai puțin de 130 de milioane de dolari.

Dar cum stau ceilalți, sportivii care sunt pe val în vremurile noastre? Tot Forbes ne arată lucrurile foarte clar, în următorul infografic:

Câștigurile baschetbaliștilor, în anul fiscal încheiat în mai 2019

Iar imaginea de mai jos ne arată care sunt mărcile care îi încalță pe baschetbaliștii din NBA:

Potrivit articolului Forbes, un total de 14 baschetbaliști au cîștigat, în anul fiscal recent încheiat, peste 9 milioane de dolari, din contractele de colaborare cu producătorii de echipamente sportive – pentru foarte mulți sportivi din NBA, de altfel, principala sursă d evenit, dincolo de salariul de la club.

Photo credit: wallace_Lan on Visualhunt.com / CC BY-NC-ND

Te-ar putea interesa și

Leave a Comment