Competiții 

Live Blog: România – Muntenegru, UEFA Nations League

Pornim seria de blogging live de pe LOVESPORT cu un meci din divizia C a Europei, între România și Muntenegru. La momentul la care pornim aceasta cronică live, meciul este deja în minutul 15 și, la cum se desfășoară, avem timp să facem o introducere mai lungă. Nu riscăm să ne deranjeze vreo fază cât de cât mai acătării, la fel cum nu ne deranjează nici scandările peluzelor. Pentru că meciul se joacă fără public, cu porțile închise. Este, practic, unul din rarele meciuri în care România nu riscă nicio sancțiune din cauza publicului. Promitem că nu va fi un live blogging cum tot găsiți pe site-urile de specialitate. Să vedem, totuși, cât spectacol ne va aduce meciul dintre selecționatele care ocupă locurile 28 și, respectiv, 41 în clasamentul mondial.

Minutul 16: Comentatorii au făcut gluma care plutea în aer – „De obicei, lui Contra, Gurița nu-i mai tace”.

Minutul 19: „Este o centrare reușită doar pe jumătate”. Scoatem primul corner.

Minutul 21: Știi că este un meci slab atunci când auzi cel mai des de Chiricheș. Și în atac, și în apărare.

Minutul 23: Suntem notificați că este a treia oară când lui Chiricheș stopurile nu-i reușesc.

Minutul 25: „Pacat și de ocazie, păcat și de faza frumoasă. Pornită de Chiricheș și năruită tot de el. A ruinat această fază”. O bijuterie de comentatori, nici nu mai e nevoie să adaug nimic.

Minutul 28: Chiricheș calcă strâmb, nederanjat de nimeni și va fi, probabil, out.

Minutul 29: Se vede că este meci internațional. Abia acum este menționat, pentru prima oară, gazonul.

Minutul 30: Iese MVP-ul Chiricheș și intră Bălașa.

Minutul 33: Stanciu înjură pe cineva. Semn că există, totuși, viață pe teren.

Minutul 34: „Ar fi fost gol senzațional pentru Naționala România”. Nu a fost. Keșeru a încercat ceva, a ratat și, semn al gloriei noastre actuale, ne-a fost amintit un gol marcat cu Insulele Feroe.

Minutul 36: La scorul de 0-0, ne este servită știrea momentului – „Niciun gol în România – Muntenegru”.

Minutul 37: Cel mai aproape șut de poartă și, probabil, primul care ar fi fost cadrat, îi aparține micului Mitriță. Peste poartă. Grea și meseria de comentator, să mimezi entuziasmul într-un asemena meci tranchilizant. România are, în continuare, zero șuturi pe poartă.

Minutul 40: Nota 10 pentru înțepături – „Poate este mai bine așa, un portar care lasă mingea să iasă, nu se chinuie să o țină în teren”. Aluzie la Vlad, cel mai slab portar care a ajuns vreodată între buturile Stelei, de la Tibi Lung încoace.

Minutul 44. România așteaptă pauza. Noi așteptăm reclamele, o cafea, două Cola și speranța că nu adormim la repriza a doua.

Pauză la Ploiești. Este un adevărat chin, dar rămânem pe baricade. Femeia din prima reclamă a pauzei – Orange Love – demonstrează un mai bun control al balonului decât am văzut în întreaga primă repriză. Tristețea primei părți, în statistici:

0-2 șuturi pe poartă
6-0 șuturi pe lângă poartă
2-1 lovituri de colț
Tot despre reclamele de la pauza. Simt, cu tărie, că pot face o pauză mai mare între „Penny” și „suporter”, în voice-over-ul spotului.
Minutul 46: Cea mai mare ocazie de gol a României. Da, pentru că a fost primul și singurul șut pe poartă. Keșeru.
Minutul 47: Corner. Nimic spectaculos, dar Stanciu seamănă, de la spate, cu noua tunsoare, cu Dragoș Grigore. Nimeni nu ar trebui să își dorească să semene cu Dragoș Grigore.
Minutul 52: Nicușor Bancu ne arată cum se centrează. Lipit de tușa din stînga trimite balonul direct în aut, în dreapta.
Minutul 55: Bălașa, intrat în locul lui Chiricheș – trist, dar parcă nu era chiar rău cu el în teren – se remarcă și el. Cu un galben.
Minutul 57: Gluma care plutea în aer #2 – „Maxim este la minim”. Când nu ai noroc în stand-up, ajungi comentator sportiv.
Minutul 59: S-a strigat bingo la truisme, am auzit și sintagma „liniște asurzitoare”.
Minutul 60: Un contraatac fulger trei contra trei s-a transformat instant în atac patru contra opt.
Minutul 63: S-a făcut aluzia ironic-superioară la adresa unui muntenegrean care joacă în Uzbekistan, ca și cum România ar conduce la scor fluviu, nu ar fi fix egală cu ei.
Minutul 65: Ni se arată amenințător-promițător un nou cadru cu Budescu, care se încălzește, pe margine. Aproape că am avea speranțe.
Minutul 67: Intră Budescu, iese Mitriță. Crește semnificativ media de kilograme.
Minutul 71: Pintilii, Pintiliii, Pintiliiii… lobează, portarul prinde, nu mai poate, iese și este înlocuit de Paul Anton.
Minutul 75: Nimic de raportat. Încă 15-20 de minute de chin și scăpăm.
Minutul 77: Vârful muntenegrenilor ia al doilea galben și scapă mai repede decât noi de acest meci. Pe un alt post TV din univers, Feroe conduce pe Malta cu 3-1 și noi ne gândim de cât timp nu am mai văzut atâtea goluri.
Minutul 79: Budescu a încercat deja tradiționala tentativă de gol de la mijlocul terenului. Tabela nu se lasă impresionată.
Minutul 84: La 13 minute de la intrarea pe teren, auzim din nou de Anton. Ia galben.
Minutul 87: România tremură, un pic, aproape să primească gol în superioritate numerică.
Minutul 93: #apărătătărușanu are un nou moment de colaps mental și moarte a neuronilor și aproape face cadou un gol Muntenegrului.
Fluier final, „n-au fost spectatori, n-a fost presiune din tribune”, spun comentatorii. N-a fost spectacol, n-a fost pasiune, n-au fost goluri, n-au fost dribling-uri, n-au fost bare. Dar a fost o colosală pierdere de timp. Inevitabil, Contra ajunge egal cu Daum.
Concluzia lui Contra, după meci:”nu le reproșez nimica la băieți”
Concluzia pozitivă a serii: niciun suporter nu și-a luat „țeapă” cumpărând bilet la acest meci.

Te-ar putea interesa și

Leave a Comment