Echipamente 

Noutăți pentru cicliști: biciclete, ghidoane și un un angrenaj fără deraior și lanț

Micile revoluții tehnologice se țin lanț în ciclism, iar săptămânile de Tour de France ajută la o și mai mare popularizare a tot ce este nou, cu și despre biciclete. Astăzi avem un pachet cu informații noi, care variază de la biciclete tot mai aerodinamice, până la primul deraior fără lanț, exclusiv cu rulmenți.

Trek Madone SLR – am mai văzut numele acesta și la un vechi Mercedes-Benz (link) – reprezintă o bicicletă și mai aerodinamică, la pachet cu frâne pe disc, a ajuns deja la ce-a de-a șasea generație, iar schimbările aduse o fac ceva mai eficientă decât modelul anterior, lansat în 2015 (link).

Shimano PRO Vibe SL – am mai văzut și acest nume la un Mercedes-Benz, deja e cam mare coincidența (link) – este, conform producătorului, cel mai ușor ghidon integrat din carbon, disponibil în versiunile de 38, 40 și 42 de centimetri, cu o masă de numai 184 de grame (link).

CeramicSpeed Driven – în sfârșit, nicio legătură evidentă cu Mercedes-Benz – este aici să te scutească de a unge lanțul, întinde lanțul, monta lanțul sau curăța gambele și pantalonii de ulei. Este un sistem pornit complet de la zero, bazat pe rulmenți, care poate fi un viitor mai curat și mai eficient pentru ciclism (link).

Te-ar putea interesa și

Leave a Comment