Echipamente 

Progres sau involuție a speciei? Puma prezintă pantofii care se leagă singuri, prin telefon

Tehnologia de dragul tehnologiei este o lamă cu două tăișuri foarte ascuțite. În ultimii ani, oamenii au devenit tot mai mult mici drone legate în permanență de telefonul mobil, de la clasicele mesaje, până la shopping, transport, numărat calorii și planificat și măsurat statistici sportive. Statistici care, doar pentru o prea mică parte a celor care le folosesc, au vreo relevanță. Și, totuși, nimic nu este neapărat negativ, din toată enumerația.

În acest context Puma vine, însă, la doi ani după Nike, și arată nu doar că pot și ei să lanseze o pereche de pantofi sport care se leagă singuri dar, șut în tibia evoluției umane, ai lor au șireturi care se strâng sau se lărgesc direct prin telefon.

Au și un slider cu touch direct pe pantofi, dar asta doar pentru bipezii care încă mai știu cum e să te apleci pentru a îți atinge laba piciorului. Pentru posesorii de smartphone, dispare și ultima urmă de mișcare, iar legatul sau dezlegatul se rezolvă direct cu un swipe pe ecran. Da, este un plus de comoditate, dar este ea binevenită, în contextul în care suntem tot mai dependenți de mini-computerul din buzunar?

Haideți, până decidem ce și cum, să urmărim clipul de prezentare publicat de către Puma:

Numele complet al noului produs? Self-Lacing Training Shoe – Fit Intelligence (Fi).

Te-ar putea interesa și

Leave a Comment