Stuff 

Știrile bizare ale zilei – 1 octombrie

Pornim de luni cu o colecție de bizarerii, lucruri controversate sau mai puțin obișnuite din lumea sportului. Ca să avem un început ceva mai altfel al săptămânii.

  • Nike și designerul Virgil Abloh – pe val, în acești ani – lansează, la Paris, o nouă colecție inspirată din atletism. Nimic extraordinar, aici. Cu toate acestea, imaginați-vă controversa și inevitabilul val de ură și acuzații de whitewashing dacă toți cei din poza de prezentare erau albi. Așa, cu toate modelele fiind de culoare, este OK, discriminarea pozitivă este acceptată (link).
  • Balenciaga vrea neapărat să fie cool și să producă pantofi sport. Mai spargem tradiția de a nu pune poze aici, pentru a vă arăta o pereche odioasă de pantofi diformi, Triple S, care – cu siguranță – vor fi bine vânduți, semn că evoluția noastră ca specie s-a cam oprit (link).

  • Revenim la Nike și, de data asta, avem scandal. Un transgender (sau e corect sa spunem un/o transgender/ă?) care se identifică prin „they/them” se plânge de chestii. O să tot auziți asemenea povești (link).
  • Aveți probleme în a ține pasul cu informațiile despre transgender și cele 17 noi sexe apărute în ultimii ani? Nicio problemă, oficialii din lumea ciclismului au dificultăți cauzate de lucruri ceva mai elementare – amestecul femininului și masculinului în competiții. Iar un șef de echipă numește ideea „un eveniment Micky Mouse”(link).
  • Un articol ceva mai normal pune o problemă care ar putea fi chiar cinstructivă. Cu DRL (lumini de zi) pe bicicletă, sau nu? Ar fi util să se alinieze și cicliștii reglementărilor aplicate în lumea automobilului (link)?
  • Dar nu putem închide secțiunea, fără încă un caz de dopaj. Nu din ciclism, ci din triatlon. David Sanchez Garcia a fost testat și a avut rezultate pozitive pentru efedrină, oxilofrină și tarmoxifen. Chimie, chimie, chimie (link).

Te-ar putea interesa și

Leave a Comment