Stuff 

Știrile bizare ale zilei – 12 septembrie

Nici nu știm când a mi trecut o săptămână și am ajuns iar la ziua de miercuri, dedicată Știrilor Bizare, atât am fost de ocupați cu număratul rachetelor rupte și al invectivelor la adresa arbitrului de scaun. Să-i dăm drumul!

  • Ironia absolută vine din ciclism. Dimension Data, echipă care, conform planului de marketing, și-a făcut un scop în a avea primul ciclist african la Turul Franței, a decis să reducă numărul de rutieri de culoare, pentru a rămâne în cărți, ca performanță, pentru statutul de World Tour. Se pare că profitul bate marketing-ul și că sportivii de culoare vor trebui să mai aștepte, până se liniștesc apele (link).
  • În țara Brexit-ului se poartă spargerile la magazinele de biciclete. De data aceasta, hoții au fugit cu șapte biciclete electrice (link).
  • Tot acolo, un polițist pe bicicletă urmărește și prinde un hoț de biciclete, care fugea tot pe o bicicletă. Și avem și filmul care să ne arate acțiunea. Gata, suficiente biciclete pentru astăzi (link)!
  • Spotul Just Do It ce îl are în prim plan pe Colin Kaepernick a adus, pe de o parte, venituri cu 31% mai mari pentru această perioadă și, pe de altă parte, protestatari care își ard produsele Nike. Jim Carrey este cu două clase mai inteligent decât grupul piromanilor nemulțumiți și își afirmă sprijinul pentru Nike. Și wow, ce barbă impresionantă are (link)!
  • Shme Custom Kicks ironizează valul de hateri care își ard produsele Nike și scot o pereche unică de Nike Air Monarch, vopsiți cât să pară arși. Burnt Ends este numele pantofilor sport (link).
  • Dar hei, nu totul e roz, la Nike. Un fost executiv primește 13 luni de închisoare, pentru fraudă fiscală. Prejudiciul suferit de Nike este de aproape 770.000 de dolari, nici măcar cât un bonus anual decent, la nivel de board. Probabil că era un executiv ceva mai low-level (link).
  • Să nu uităm, totuși, de elefantul din cameră. ITF apără arbitrul de scaun care a decis să aplice corect regulamentul, chiar dacă la capătul rupt al rachetei era America’s sweetheart Serena Williams, splendidă, imaculată, superbă tenismenă care uneori mai uită să deschidă ușa celor care fac controale anti-doping (link).
  • Caricaturistul publicației Herald Sun se apără, și este sprijinit asumat și de întreaga redacție, în scandalul în care este acuzat de rasism, pentru că a desenat-o pe Serena Williams exact cum o vede el și aproape orice non-american (link).

Te-ar putea interesa și

Leave a Comment