Lifestyle 

Studiu: cafeina te ajută să treci peste durere

Antrenamente lungi și chinuitoare? Blocaj din cauza durerii? Articulații și mușchi inflamați după o serie prea dură de exerciții? Un nou studiu (link) citat de Triathlete (link) arată că toleranța la durere crește direct proporțional cu dozajulde cafeină ingerat – indifrent că vorbim despre cafele, ceaiuri sau ciocolată ca surse.

Pe durata experimentului, subiecții au consumat, timp de șapte zile, 170 de miligrame de cafeină pe zi, iar rezultatele, indiferent de sex, vârstă și predispoziție la durere, au arătat o toleranță crescută față de stimulii care, altfel, ar face viața ceva mai dificilă.

Cum s-a și măsurat reducerea percepției durerii? Prin presiune sau căldură sporită, aplicată asupra antebrațului sau a spatelui. Cu cât mai multă cofeină, cu atît mai mare rezistență, a fost concluzia.

Cum se explică totul? Simplu. Cafeina inhibă activitatea sistemului nervos periferic, ceea ce produce un efect analgezic.

Acum, putem fi ceva mai liberi la consumul de cafeină. Fără exagerări, antrenamentele și competițiile ar putea fi ceva mai plăcute.

Photo on Visual hunt

Te-ar putea interesa și

Leave a Comment