Competiții 

Trei competiții din septembrie pe care nu ai voie să le ratezi

Suntem deja bine intrați în prima lună de toamnă, dar nu putem rata ultimele săptămâni de soare și vreme plăcută. Fie că sunteți în plin sezon cu antrenamentele, fie că vreți să bifați prima competiție a carierei, avem recomandările ideale pentru această lună. Pentru toate gusturile, avem un triatlon, o alergare trail, pe teren accidentat, și un semimaraton pe plat.

TriChallenge Mamaia – 14-16 septembrie

TriChallenge, cea mai mare competiție de triatlon din Sud-Estul Europei, va alinia nu mai puțin de 1.600 de sportivi, din 16 țări, la startul festivalului sportiv din acest weekend, din Mamaia. Vorbim deja despre un fenomen regional, în lumea triatlonului, care își aniversează, în acest an, a zecea ediție.

TriChallenge reprezintă trei zile de festival multisportiv și include, de acum, și proba de Aquatlon, precum și noutatea absolută, proba H3RO, pe distanța standard de half-triathlon.

Mai mult, în premieră, în cadrul competiției, se vor desfășura trei campionate naționale: Campionatul Național pe distanța half-triathlon, Campionatul Național de Sprint și Campionatul Național de Aquatlon. În plus, TriChallenge va eprezenta o etapă premium, în cadrul Cupei României Bittnet RTS.

În cadrul acestei ediții, probele TriKids Duatlon și Crosul de 5km vor fi gratuite pentru constănțeni, inclusiv pentru cei de vârste fragede.

Mai multe detalii aveți chiar aici (link)

Băneasa Race – 23 septembrie

Băneasa Race, tradiționala competiție de alergare trail din Băneasa, a atras deja peste 900 de înscrieri, iar la start vor fi 1.000 de pasionați de sport, pentru care meniul unei zile obișnuite de weekend include alergarea pe teren accidentat.

Evenimentele Băneasa Race continuă istoria ultimilor ani și au loc, ca și până acum, în trei anotimpuri diferite: primăvara, toamna și iarna. Traseele de alergare se întind pe potecile din pădurile Băneasa și Tunari.

Băneasa Race – Autumn Edition are două probe competitive de alergare: cros, pe o distanță de 10,5 kilometri și semimaraton, cu un traseu de 21 de kilometri. Ambele probe sunt deschise amatorilor sau profesionistilor cu vârste ce pornesc de la 18 ani.

Totul despre competiție, aici (link)

Semimaratonul Buftea – 30 septembrie

Vă plac distanțele lungi, dar preferați alergarea pe plat? Avem, pentru voi, cea mai tânără competiție din lista de recomandări de astăzi: cea de-a doua ediție a Semimaratonului Buftea, care mizează pe un număr dublu de pasionați de sport la startul competiției, de peste 300.

Concursul, derulat într-o adevărată oază verde, este destinat atât amatorilor cât și profesioniștilor, și este accesibil oricărui pasionat de sport. Probele disponibile sunt de 7 kilometri, 14 kilometri și 21 de kilometri.

Traseul este format dintr-o buclă de 7 kilometri, care se parcurge o data, de două sau de trei ori, în funcție de proba aleasă. Din cei 7 kilometri, 2 kilometri sunt în incinta Domeniului Stirbey.

Unicitatea concursului consta în faptul că sportivii de la probele de 14 și 21 de kilometri punctează și în clasamentul probelor mai scurte. Cu alte cuvinte, un concurent de la proba de 14 kilometri va puncta și în clasamentul probei de 7 kilometri, iar concurentul de la 21 de kilometri va intra și în clasamentele probelor de 7 și 14 kilometri. Organizatorii au pregătit și un premiu special de Campion Absolut, pentru concurentul sau concurenta care reușește să câștige toate cele trei probe din concurs.

Aveți toate informațiile necesare, chiar aici (link).

Acum, că aveți datele setate în calendar, rămâne să aveți spor la antrenamente și să ne vedem cu bine, la start.

Te-ar putea interesa și

Leave a Comment