Competiții 

Live blog: Serbia – România, UEFA Nations League

Înainte de orice, comentariul din debutul meciului și imaginile din tunel arata sumbru de tot. Am mai văzut meciuri în care România era învinsă încă înainte de a călca pe teren. Iar la microfon ni se spune, deja, că „o victorie ar fi mare, mare, chiar și un egal”. Să pornim cronica încă unui meci din divizia C a Europei!

Minutul 1: Secunda 14, mai exact. Sârbii obțin primul corner.

Minutul 2: Încă un corner, tot pentru sârbi. La trei cornere e penalty, ca în curtea blocului? Comentatorii ne spun că sârbii vin după o victorie mică, cu Lituania. Noi, pesemne, venim după un egal microscopic.

Minutul 6: Chipciu dă semne că mai zvâcnește și că încă nu se gândește să își revitalizeze cariera înapoi în Liga 1.

Minutul 7: Al treilea corner al sârbilor. Bară transversală. Am fost aproape, când am zis că va fi penalty.

Minutul 13: Al patrulea corner. Tot pentru sârbi. Dăm statisticile peste cap.

Minutul 18: Sârbii ratează la mustață un nou corner și obțin doar aut. Devine dureros de plictisitor să urmărim jocul României.

Minutul 21: Primul corner pentru România. Se aud dopurile de șampanie!

Minutul 25: Gata, scăpăm de stress, a venit și golul. Prea stăteam în expectativă. Sărbii sparg gheața, ajutați de penibilul unei apărări în care nu știi dacă este mai rău că încă îl ai pe Săpunaru, sau că nu vine nimeni din urmă. Nu uităm de rolul decisiv din carambol avut de etern defazatul Tătărușanu. 1-0.

Minutul 33: România construiește liniștit, fără balon, acțiunile moderat-defensive în proprii 30-40 de metri. Nicio grabă, 0-1 este mai bun decât anteriorul 0-5. Contra încă nu are „nimica de reproșat la băieți”.

Minutul 35: Dacă transmisia ar fi fost realizată în România, am fi văzut deja tradiționalul cadru cu Budescu pe bancă.

Minutul 39: România atacă cu 10 oameni în propria jumătate și, ocazional, trece de mijlocul terenului.

Minutul 43: Comentatorii trăiesc în bula lor de hateri în care minimizează tot ce ține de Serbia, duc spre ridicol traseele lor de joc, competența antrenorului, lipsa de conexiune cu jocul a lui Savici. Între timp, în lumea reală, sârbii conduc cu 1-0 și România nu mișcă.

Pauză.

Minutul 46: Când căscam mai abitir și ne pregăteam de un somn tulbure, după o nouă înfrângere, Chipciu scoate un penalty pentru România. Stanciu execută și marchează. Împotriva cursului jocului, dar nu putem decât să ne bucurăm. 1-1.

Minutul 52: Feeling-ul este că vom mai vedea gol sau goluri. Și asta nu este neaparat în favoarea României.

Minutul 58: Urcare a lui Chipciu, pasă la Drăguș. Drăguș se uită în jur și zice – pe drept – că decât să îl caute pe Țucudean, mai bine să tragă spre poartă. Pe lângă.

Minutul 60: Contra, acest Daum Jr, sesizează că Drăguș mișcă în afara mediocrității echipei, mai încarcă să joace, să facă ceva în plus, și… îl schimbă. Cu Mitriță.

Minutul 62: Ce spuneam mai devreme. Serbia marchează frumos, apărarea României doarme, noi visăm la o echipă fără Săpunaru și Țucudean. Totul pare mai ușor când nu te ascunzi de fotbal. 2-1.

Minutul 67: Stanciu trage primul șut cu adevărat periculos. Deviat în corner și, suspans, gol… Țucudean. Asta așa, să îmi dea peste nas pentru critici. 2-2.

Minutul 68: Comentatorii spun că golul lui Țucudean întoarce scorul de pe tabelă. Cred că aici avem concepte diferite. A întoarce scorul înseamnă să conduci după ce ai fost condus. România doar a egalat.

Minutul 79: Am reușit să îi aducem la nivelul nostru. Se joacă haotic, de acum se poate întâmpla orice.

Minutul 81: Iese Țucudean, intră Keșeru. Sârbii continuă atacul.

Minutul 83: Remarcăm fie un cioc dubios, fie o mustață alungită spre barbă, la Tătărușanu. Pubertatea vine mai târziu, la unii dintre noi.

Minutul 86: Se simte un fum ciudat în cabina comentatorilor. Se vorbește despre un 2-2 minunat, excelent, și despre coeziuna grupului.

Minutul 89: Scăpăm pe contră și ratăm. Comentatorii halucinează despre ocazia uriașă a României „în prelungirile meciului”. Am zis că se simte un fum ciudat. Moda Elon Musk.

Minutul 96: Politica micii ciupeli se vede în ultimele minute, când sârbii sunt căzuți, este timp de forcing, dar România trage de timp și plimbă balonul în lehamite.

Final de meci. Comentatorii vorbesc despre un egal „uriaș” obținut de România, locul 28 în clasamentul FIFA, în fața Serbiei, locul 36. Tragem linie: avem două puncte din șase posibile și suntem pe locul 3 din 4, în grupă.

Te-ar putea interesa și

Leave a Comment