Competiții Stuff 

OMNISPORT – 23.11.2020

Debutul unei noi săptămâni din teribilul 2020 ne aduce un nou calup de știri din sport, de pe întregul glob. Fără o prea lungă introducere, trecem la subiect.

AUTO

Cum la noi Iohannis dă medalii pe bandă rulantă, și în UK se pare ca Lewis Hamilton este pe punctul de a deveni Cavaler. Cert este că omul chiar e un ambsador cu performanțe de necontestat (link).

Tot în Formula 1, Lando Norris de la McLaren pune punctul pe sănătatea mentală și nevoia de atenție la anxietatea și presiunea implicate de sportul de performanță (link).

CICLISM

Noua stea și speranță a ciclismului este Ceylin Alvarado – nu cafeaua Alvorada, atenție -, campioană mondială la ciclocross și cu ambiții de a se încorona și la mountain bike, dar și la Jocurile Olimpice din Paris, 2024. Haideți să spunem ceea ce gândim cu toții – va fi sau nu va fi vreodată un scandal de dopaj legat de numele ei (link)?

FOTBAL

La antipozi – crunt clișeu de exprimare – se poate și altfel. Un portar și-a făcut și nunta și a apărat și în semifinale, în aceeași zi. A apărut direct în costumul de mire, la partidă. Întrebarea nespusă este ce ar fi făcut Tamaș al nostru, în aceeași ipostază (link)?

Se conturează un curent pro siguranță în fotbal, ce începe cu propunerea de a interzice jocul cu capul la antrenamente și care poate va decurge, în timp, către o limitare tot mai clară a lovirii balonului cu capul, în meciuri. Cauza este demența care se descoperă, treptat, în rândul foștilor fotbaliști. Am putea glumi că noi suntem în siguranță, nu se joacă fotbal cu cap în România, dar subiectul este destul de serios, așa că ne abținem (link).

Leeds United semnează un parteneriat cu Roc Nation, deținută de Jay-Z, pentru promovare în Statele Unite. Iar acest link merită accesat fie și pentru simpla ocazie de a vedea cum arată Jay-Z cu păr. Mult păr (link).

RUGBY

La doar 20 de ani, rugbystul Keith Titmuss, jucător al Manly Sea Eagles, a decedat imediat după antrenament. Genul crunt de știre care te trezește la realitate (link).

TENIS

Daniil Medvedev este noul rege al tenisului masculin, după ce a câștigat ATP Finals într-un meci spectaculos, în fața lui Dominic Thiem. Iar după un episod de la US Open 2019, în fața unui public american care nu poate să pretindă că este prea cizelat, și-a făcut un obicei în a nu își sărbători victoriile pe teren (link).

Asta e tot pentrru astăzi, să ne revedem sănătoși!

 

Te-ar putea interesa și

Leave a Comment