Competiții 

Cu 7 zile înainte de start, Bucharest Sport Club anulează Campionatul Național de Duatlon

După ce, în 9 iulie, Bucharest Sport Club (BSC) – entitate care organizează și Titans Triathlon – anunța că amână Campionatul Național de Duatlon pentru data de 1 septembrie „din motive obiective legate de organizarea evenimentului, cat si din multitudinea de reactii si rugaminti de a nu ne suprapune cu vacante si weekend-uri prelungite”, astăzi BSC decide anularea completă a evenimentului, pentu că „în perioada vacanței, toti oamenii isi doresc sa fie vacanta… inclusiv sportivii”.

Interesantă este și explicația completă a BSC, care menționează, mai întâi, că „majoritatea sportivilor sunt inca in vacante, iar costurile si efortul de organizare este acelasi indiferent de numărul de participanți”, dar, pe de altă parte, dau de înțeles că nu ar fi fost la zi cu autorizațiile, indiferent dacă aveau sau nu cvorum: „totodată, in contextul actual al avizarilor si al reglementarilor impuse de catre autoritati, organizatorul competitiei nu poate asigura cu propriile resurse securitatea si integritatea participantilor pe traseul de ciclism”.

Federația Română de Triatlon reacționează rapid și decide organizarea Campionatului National de Duatlon în regim propriu, pe data de 29-30 septembrie 2018, cu posibila locație Cheile Grădistei, Resort Fundata.

De asemenea, o parte a reacției oficiale a Federației menționează și faptul că „înțelege dificultatea organizării unei eveniment de acest gen, dar în același timp consideră lipsită de profesionalism neîndeplinirea unor angajamente luate, mai ales că acestea implică atât Federația Română de Triatlon, dar mai ales un număr mare de sportivi profesioniști și amatori care își setează pregătirea și își fac calendarul competițional ori familial funcție de competițiile din calendarul intern și în mod special de Campionatele Naționale”.

Reacții la anunțul BSC publicat de Federație sunt aici (link), în timp ce contul de facebook al BSC nu mai este actualizat încă din 9 iulie (link).

Sursa foto

Te-ar putea interesa și

One Thought to “Cu 7 zile înainte de start, Bucharest Sport Club anulează Campionatul Național de Duatlon”

  1. […] competiției desfășurate la Cheile Grădiștei, după ce organizatorii inițiali abandonaseră (link), pe ultima sută de metri, gestionarea […]

Leave a Comment