Echipamente 

VanMoof, bicicleta electrică smart care visează să concureze Tesla și BMW

Într-una dintre cele mai arogante declarații din lumea ciclismului din ultima vreme, unul dintre co-fondatorii producătorului olanez de biciclete VanMoof spune că „noi vedem Tesla și BMW drept concurenți, nu alți producători de biciclete”. Hai să vedem, însă, ce generează acest aflux de încredere: noile modele electrice S2 și X2.

Parcă le știți, nu? Același cadru curat, aceeași tubulatură circulară, dar cu mult mai mult „creier” la interior, alături de propulsie electrică.

Cum stă, cu autonomia? Destul de bine: 60 de kilometri cu toate sistemele de asistență pornite și, respectiv, 150 de kilometri, în modul economic. Poți să faci un quick-charge – deja vorbim în limbaj Tesla – de 50% din baterie în 80 de minute, pentru o autonomie de 75 de kilometri, în timp ce o încărcare completă durează patru ore.

Autonomia vine și cu un cost – bicicleta este destul de plinuță, bineînțeles, în comparație cu una obișnuită, și are o masă de 19 kilograme.

VanMoof a pus accentul și pe componenta de securitate – un sistem de încuiere fără cheie, prin Bluetooth,  blochează roțile când biciclistul se îndepărtează și, la fel, le deblochează când acesta se apropie. Există și un sistem de alarmă în trei faze, blocarea roții-spate, precum și monitorizare anti-furt, inclusă.

Special pentru SUA, există un buton turbo-boost care accelerează până la 32 km/h. În Europa, conform legislației în vigoare, viteza de deplasare este limitată la 25 km/h. O aplicație pentru smartphone controlează blocarea, deblocarea și luminile bicicletei.

Prețul? 3.198 lire sterline, la care se plică un discount de 800 de lire sterline.

Sursa info și foto

Te-ar putea interesa și

Leave a Comment